Portrætter med 5 slags kamera. Se forskellen her..

Portrætter med 5 slags kamera. Se forskellen her..

Hvilken forskel gør det egentligt, hvilket kameraformat man bruger? Ærligt talt, mens der selvfølgelig ikke er forskel på, hvilket motiv man registrerer, så er der ret stor forskel på den billedkvalitet man opnår. Jeg bruger selv fem forskellige kameratyper - smartphone, 35mm filmkamera, mellemformat filmkamera, digital full sensor kamera, og storformat kamera, typisk 4x5 tomme negativ. Her kan du se forskellen.

Read More

Nu fik jeg mit Leica M2 :-)

Nu fik jeg mit Leica M2 :-)

Jeg blev så glad for at bruge kameraet her, at jeg har ledt efter et til mig selv. Og nu har jeg fundet et på den Blå Avis. Også et M2, fra 1965 med et Summicron objektiv fra 1960. Det var et arvestykke fra en onkel på Færøerne,

Read More

Film og fotos kan fremkaldes i kaffe, øl og andet godt fra naturen!

Film og fotos kan fremkaldes i kaffe, øl og andet godt fra naturen!

Traditionel fotofremkalder til negativer og papiraftryk (i mørkekammer) inderholder kræftfremkaldende og endda DNA-muterende stoffer.

Men det er faktisk muligt at lave en naturvenlig fremkalder ud af almindelige husholdningsingredienser som C-vitamin og natriumkarbonat (vaske-soda) - og så noget fra planteriget med højtindhold af “kaffesyre”. Kaffe, øl, timian, jordbær og stjerneanis har jeg forsøgt mig med som plantebaseret fotofremkalder.

Read More

A portrait being made. Al Agami with photographer Daniel Samanns

Al Agami, danish/african musician and actor, being portraited by german photographer Daniel Samanns.

Daniel uses the traditional wet plate collodion photography technique to make this beautifull portrait. The session was part of a week long photography workshop held at the Photoscope Copenhagen.

Disclaimer: This little film was ment to be for exercise only. Its the very first film I make, and I really only went down to the Photoscope to test the camera settings for film making. I knew Lene (the owner of the artspace) and Daniel was there, but then Al Agami, who has a back-office further the street, came by too, and a very intense and joyfulll portrait session took place spontaniously. That one hour is condensed here in the 3 min. video. Thanks to Lene, Daniel and Al Agami for letting me play around.

I used a Sony A7ii set on S-Log2. Edited with Davinci Resolve 14 - not knowing which buttons to touch most of the time.

Duration: 03:32 min.
Film by Peter Bjerg, april 2018.

Links: Daniel Samanns: http://www.wetplate-berlin.com
The Photoscope Copenhagen: http://thephotoscope.com
Peter Bjerg: http://peterbjerg.dk

Instagram sucker

Mit billede af Signe Kolmos, reposted af Profoto USA.

Mit billede af Signe Kolmos, reposted af Profoto USA.

Ok.. indrømmet. Jeg synes det er megafedt, når en blitzfabrikant reposter mit billede på Instagram og jeg får MANGE flere likes end jeg plejer på mit eget lille hjørne af instagram.

Profoto er også faldet for noget, hvor jeg nok adskiller mig lidt fra mange andre flash-fotografer: nemlig udendørs brug af flash med et naturalistisk look. 

Det ene billede er et portræt for SIgne Kolmos, der har firmaet Engine. Det andet billede af mine venner, der skulle giftes, men overhovedet ikke den dag vi tog dette billede. Det hjalp de mig bare med at øve "bryllupsbillede" nogle dage inden jeg skulle på mit første bryllups-shoot. 

Mit bryllupsbillede look-a-like med min ven Ditte Marie, reposted af Profoto Global.

Mit bryllupsbillede look-a-like med min ven Ditte Marie, reposted af Profoto Global.

Familieportrætter

Jeg har kastet mig ind i genren FAMILIEPORTRÆTTET. Sådan fotografere en hel familie - sammen og hver for sig. Det er en god udfordring at lave billeder til familier, der på en eller anden måde er noget andet og mere "fotograf professionelt" end de tusindevis af fotografier, familien selv har taget i forvejen. Så det må gerne være lidt flot opstillet, lidt lækkert lys... men heller ikke stift  og kunstigt i det. Og det skal være en god oplevelse at få taget billederne, og den stemning kan mærkes og ses på de valgte fotos. Jeg har nu også fået prof printer, så det færdige foto kan komme på godt papir i gallerikvalitet, indrammes og komme smukt på væggen. 
 

Portraits Made Here - Sidste dag 25/7

Portraits Made Here fortsætter i Pavillon no 11 til og med tirsdag den 25/7. Den fine lille Pavillon ved Kgs. Have fungerer rigtigt godt som samtidigt portrætværksted og udstillingssted. Jeg har nu fotograferet 22 portættersessions og når nok op på ca 30 før afslutningen. Jeg havde overvejet at have en fast opsætning og ens måde at fotografere alle portrætterne på, så det kun var ansigterne og personlighederne, der adskilte sig. Men i stedet har jeg givet mig selv frie hænder til at starte nogenlunde fra scratch med hver person. I den sene side af lokalet har jeg lavet en lille scene og hængt et lærred op på væggen, men med hver person, der kommer ind, bruger jeg den på forskellige måder, eller slet ikke. Og lyset sætter jeg forskelligt efter, hvilket slags lysfald og look, der skaber et godt billede lige til person. Måske på en anden måde en personen selv, eller enda jeg selv havde forventet. Det er lærerigt at lege. Tirsdag den 25/7 er der en uformel finissage, hvor alle portrætter jeg har nået at lave i udstillingsperioden kan ses i print. 

Album med portrætterne fra Portraits Made Here (opdateres løbende)

Fernisering fredag 14/7 kl. 16-20 i Pavillon no 11

Jeg holder fotoudstilling med indbygget portrætværksted i København 14 - 25 juli, tirsdag-søndag kl. 12-18.   Kom og se. Kom og vær med! 

I udstillingsperioden kan alle komme forbi og få et lavet et portræt - gratis hvis det alene er som del af udstillingen. Man kan også købe billedet "take away" for mellem kr. 100 (studerende mm til privat brug) til kr. 1250 eller mere, hvis det skal bruges professionelt. 

Nogle portrætter vil laves hurtigt og legende, andre vil blive arbejdet omhyggeligt frem. Jeg har rigtigt godt fotoudstyr med og glæder mig til de portrætter jeg skal lave med jer, der kommer forbi. Det bliver en spændende og helt sikkert lærerig kunsterisk udfordring. 

Fernisering er fredag den 14 juli kl 16-20. Pavillon no. 11. Kronprinsessegade 11 i København. 

Tjek event på Facebook (klik her)

Se portrættter fra Portraits Made Here (klik her)

Houston... We have a camera!

Jeg skal til at lave flere portrætter med det her svenske vidunder: Et Hasselblad 500cm med Carl Zeiss optik. Det er simpelthen så vellavet et stykke mekanik, at man bare kan glæde sig ved at klikke, dreje, skille og samle og også bare lytte til det. Og det kan også tage rigtigt gode billeder. I øvrigt samme kamera (Hasselblad 500, bare i motoriseret udgave) og endda samme objektiv (Carl Zeiss planar 80mm f/2.8), der var med Apollo 11 på månen. 

De sidste billeder ovenfor er taget med mit Hasselblad 500cm. 

Bryllypsfotograf - hell yeah!

På lørdag er jeg hyret som bryllupsfotograf af nogle venners venner, så ville øve mig lidt på at lave det "officielle bryllupsbillede", der som her skal tages i en park ved en sø.
Havde mit mobile Profoto mikro flashanlæg med for at øve lyssætning på to tænkelige situationer: Modlysbilleder,  hvor flash bruges til at oplyse ellers mørke ansigter og tøj. Og direkte sol, hvor flash bruges til at opbløde ellers hårde mørke skygger. Tak Ditte og Anders i dejlige mennesker, for at stille op. (Ditte og Anders skal forøvrigt giftes selv til sommer).

Magnum Photography Awards entry

Jeg deltager nu i Magnum Photography Awards 2017 konkurence med en serie på 10 billeder af min ven Stina Madelaire, der mere eller mindre træner yoga.
Stina og jeg lavede de her billeder for at eksperimentere med nye måder at fotograferes yoga på. Mere uperfekt, mere personligt, mere tredimensionelt, hvor man kan se kroppen i perspektiv, tyngde og udstrækning. Det var sjovt. Stina er en stjerne!

Review fra Magnum Photography Awards:

“Your photography shows a strong sense for composition and an understanding of how minimal elements within the frame can be arranged in order to create and emphasize particular emotions or narratives. More than this, however, you have successfully managed to avoid the standard, expected images of yoga that have become so standard and expected. Your impulse to not only diverge from cliches but to do so in a way that makes a statement about the gulf that exists between yoga as it is often depicted and yoga in practice makes this project conceptually strong and resonant on an emotional as well as a visual level.”