Portrætter med 5 slags kamera. Se forskellen her..

Der er et udtryk der hedder, at det bedste kamera er det du har med dig. Underforstået, at det vigtigste for et godt billede er, at du overhovedet har et kamera klar og tager billedet af et godt motiv på det rigtige tidspunkt Kameraet betyder mindre for det gode billede.

Men hvilken forskel gør det egentligt, hvilket kamera man får brugt? Ærligt talt, mens der selvfølgelig ikke er forskel på, hvilket motiv man registrerer med et givent kamera, så er der altså ret stor forskel både på, hvordan de forskellige kameratyper er at arbejde med, og derfor også hvilke billeder man får registreret OG også meget stpr forskel på billedkvaliten.

Jeg bruger selv hele fem forskellige kameratyper, og synes der er ret stort forskel, både på hvordan de er at arbejde med, og hvilket billede og billedkvalitet man får. Det handler ikke specielt hvilket mærke kamera man bruger, men om formatet. Og så også om det er analogt eller digitalt, men på andre måder end blot billedkvalitet. Mine fem kameraer er også fem forskellige formater, her opstillet fra mindste til største format, målt i negativ- eller sensorstørrelse: iPhone (smartphone format), Leica M2 (småbilledformat til 35mm film), Sony A7II (samme “format” som 35 mm kamera, derforkaldet full frame sensor, men altså digitalt), Hasselblad 500 C/M (mellemformat til 120mm film) og Sinar P2 (storformat, der kan tage fra 4x5 tomme negativer op til 8x10 tomme).

Ovenfor i billedfeltet kan du se eksempler på de fem forskellige formater jeg skyder billeder i.

(mere tilføjes senere)