ISSUES #2

ISSUES 2 udkommet! Med stærke og vedkomne ungefortællinger fra livet i Høje-Taastrup.

Klik på billedet eller her for at se den fulde PDF)

Eller læs online her

20 piger på Torstorp Skole i Høje-Taastrup har lavet et nyt nummer af ISSUES. Det er stærke og vedkomne fortællinger om ungelivet i dag - som unge selv fortæller det.

FORORDET:

Her er tekster og billeder fra vores liv i den by vi bor i, Høje Taastrup, i den tid vi er i, år 2021.
Om byen, kammeraterne, forældrene og mennesker, der præger vores liv. Om debatterne og virkeligheden på de sociale medier, og hvad den gør ved os.

Vi er tyve piger fra 9. a, b og c på Torstorp Skole i Høje Taastrup, der har lavet det her magasin sammen.
Vi har tænkt og diskuteret, taget billeder og tegnet, snakket og snakket mere og skrevet. Det er blevet til ISSUES nr. 2.

Vi har valgt emner, der sikkert berører mange unge, og som vi selv har personlige erfaringer og holdninger til: Sexisme, racisme, perfektionskultur, body-shaming, forældreforventinger, feminisme, gruppepres, usikkerhed, drukkultur og andet, der presser sig på - inden i og omkring os.

I det følgende kan du læse hvad vi tænker og synes om det hele. Det er et spejl af vores allesammens virkelighed, som vi unge oplever det - fortalt og sat op af os selv. Det er blevet til et ungemagasin, der er ret anderledes end de kommercielle blade, vi kender til. Vi synes det vi har lavet her er mere ærligt.


INDHOLD:

STEREOTYPER 6 BODYSHAMING 8 FORÆLDRE 10 UNG OG HOT 12 ER JEG FOR KEDELIG? 14 FEELINGS 20 ER ABORT KUN FOR KVINDER ? 22 INTERVIEW MED OS SELV 24 ET PERFEKT LIV 26 RACISME 30 RACISME, MINORITETSANGST OG FETISHISATION OF WOMEN OF COLOR 34 BARE EN KINØJSER 36 KLAGELISTE ELLER TAASTRUP PÅ VEJ DEN FORKERTE VEJ 38 KVINDER HØRER IKKE TIL I KØKKENET 44 BEAUTY STANDARDS 46

CREDITS:

Deltagere:
(Som forfattere, kunstnere, fotografer): Naya Lykke de la Motte Heinisch, Nisa Havin Göncü , Saba Idris, Luna Lundborg Dohm, Emma Lønsman, Damla Talayhan, Maida Asmat Ullah, Lillian Jensen, Dina Amin, Caroline Juhl Lochow Larsen, Oliwia Weronika Plutowska, Ayse Basoda og Matilde Berger Pedersen samt flere anonyme forfattere.

Organisation og vært:
Høje-Taastrup Ungdomsskole med Torstorp Skole

Ide, proces og design:
Peter Bjerg og Morten Agergaard